dimarts, 21 de febrer del 2017

Elles pensen: idees que transformen el món

                             

 
El mes de febrer és el mes d’aniversari de la Universitat Popular de València. El 8 de febrer de 1903 es va inaugurar, per iniciativa de Vicente Blasco Ibáñez, la primera Universitat Popular de la nostra ciutat, i una de les primeres d’Espanya. La UP cumpleix doncs 114 anys i ho celebra amb un programa d’activitats al voltant del pensament crític, un concepte que forma part dels objectius fundacionals d’esta institució i que ha recuperat la seua vigència com un dels eixos principals de treball d’este projecte municipal.
Per aprofundir en la importància de fomentar el pensament crític per a impulsar una ciutadania activa, la UP ha preparat un programa d’actes que ens permetrà conéixer millor el paper del pensament crític de les dones en la transformació social. Així, sota el lema “Elles pensen. Idees que transformen en món” al llarg del mes de febrer es celebrarà dos conferències i una conferència-debat, la projecció d’una entrevista-documental i l’edició d’un quadernet amb les conferències dels actes d’aniversari de 2016.

PROGRAMA D’ACTIVITATS:

DIMARTS 21 FEBRER 2017
LA NAU. PARANIMF. CARRER DE LA UNIVERSITAT, 2. VALÈNCIA
19.00 HORES

PRESENTACIÓ DEL NÚM. 1 DELS QUADERNS DE LA UNIVERSITAT POPULAR DE VALÈNCIA
CONFERÈNCIES DE SEGLE A SEGLE: “LA IMPOSSIBLE NEUTRALITAT DE LA CIÈNCIA”. A càrrec de Gumersindo de Azcárate (1903) i M. Ángeles Durán (2016).

CONFERÈNCIA
LA CRÍTICA DE LA UNIVERSITAT POPULAR
LLUM SANFELIU GIMENO – PROFESSORA TITULAR D’HISTÒRIA DE L’EDUCACIÓ I FEMINISTA – FA LA RÈPLICA A LA CONFERÈNCIA de 1903 D’ANSELMO ARENAS – CATEDRÀTIC DE GEOGRAFIA I HISTÒRIA –


PROJECCIÓ DE L’ENTREVISTA-DOCUMENTAL: “ALEJANDRA SOLER I LA UNIVERSITAT POPULAR DE LA REPÚBLICA”,  una entrevista de Anna Gimeno i producció de la UP de València.

DIJOUS 23 FEBRER 2017
MUVIM. CARRER DE QUEVEDO, 10. VALÈNCIA
19.00 HORES
CONFERÈNCIA
LES DONES FEM HISTÒRIA CAP A LA IGUALTAT I LA LLIBERTAT
ISABEL MORANT DEUSA – CATEDRÀTICA D’HISTÒRIA MODERNA I FEMINISTA

DIMARTS 28
PALAU DE CERVELLÓ. PLAÇA DE TETUAN, 3. VALÈNCIA
19.00 HORES
CONFERÈNCIA-DEBAT
LA MARXA DE LES DONES. ACTUALITAT I MEMÒRIA DEL FEMINISME
Amb CONCEPCIÓN GISBERT JORDÀ – ADVOCADA I FEMINISTA i CRISTINA PÉREZ PÉREZ – ESPECIALISTA EN GÈNERE I POLÍTIQUES D’IGUALTAT I FEMINISTA
Modera: ISABEL MORANT DEUSA – CATEDRÀTICA D’HISTÒRIA MODERNA I FEMINISTA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada